jobbloggande

jag har lite svårt för fenomenet  i svenskan där trippelkonsonant automatiskt blir dubbelkonsonant om man gör att sammansatt ord. Egentligen borde jag säkert kunna något fint ord som beskriver det, men det kan jag inte. Jag tycker i alla fall inte om det. Tvätt-tid blir tvättid, som att det tredje t:et inte betyder något... Det är nog något fel på mig, men det kryper lite i kroppen varje gång jag måste skriva ett sånt ord... Jag tycker ju inte att det borde vara tvätttid heller, ser ju jätteknasigt ut såklart... Sådär, nu har jag tagit säkert 30 sekunder av eran tid med mitt svammel, haha.

Idag jobbar jag på fortet och försöker plugga lite samtidigt. Pluggandet gick ganska bra en liten stund men sen kom jag av mig, känner mig lite rastlös på något vis. Har en hel del att göra, men inte så galet bråttom. Mest så att om jag gör så mycket som möjligt den närmaste veckan så får jag mer ledigt under jul och nyår. Det jag är mest nervös över är att jag ska skriva en tenta den 22a som avgör om jag får plugga nästa termin eller inte, känns otroligt tungt om jag inte skulle fixa den. Är lite bitter över att jag inte lyckades skriva den i våras faktiskt, tror att jag nog skulle klarat den då, men nu är det ju ett tag sen man hade det aktuellt och rätt mycket som ska in på en och en halv vecka. Tur att det är roligt i alla fall... :) Engelsk lingvistik, som matte fast med språk... hehe

Ikväll ska jag, om jag får tag på ett telefonnummer till rätt person, träffa de jag pluggat med under hösten och dricka några öl. Ska bli trevligt. De åker hem imorn, känns konstigt faktiskt, att träffa folk varje dag under ett halvår och sen aldrig mer... Men men, är ju ungefär som en vanlig termin på lärarprogrammet även om man inte tänker på det när folk bor kvar i stan (eller E-tuna)...

Just nu är både lördag och söndag helt tomma på saker att göra. Jag hoppas att det betyder att jag kommer att få lite plugg gjort. Vore ju trevligt med lite socialiserande av något slag också, får se hur det blir med den saken. Är ju lucia också, man kanske för första gången på typ 15 år ta och titta på luciafirandet på tv. Storslagna planer! :)

Imorn blir det jobb på fortet hela dagen igen, sen förhoppningsvis lite träning och sen fika hos Camilla och Stenram. (Är svårt med den här nya trenden med att säga folks namn istället för smeknamnet, vissa får faktiskt ta och behålla sina ett tag om jag ska klara den här övergången)

Kanske dags att avrunda igen då för att få behålla de läsare jag faktiskt har.


Kommentarer
Postat av: Tina

Tack för att du lyckades fördriva lite tid för mig denna annars mycket långdragna och aptråkiga eftermiddag!!! =)

2009-12-10 @ 15:44:54
Postat av: mikaela

:)alltid skönt att höra! då kan jag nog glädja dig med att jag säkert kommer skriva ett lika långt inlägg imorn också eftersom jag jobbar då med!

Postat av: Ida

jag håller helt med gällande de där trippelbokstäverna! svårt att förklara de känslorna :)

2009-12-10 @ 22:25:06
URL: http://idathemonster.blogg.se/
Postat av: Stenram

Tack för att du fick mig att inte orka läsa allt! =)

Och tack för att du behåller mitt, det gör det så mycket bättre när man träffar Fillans föräldrar! =D

2009-12-10 @ 23:53:29
URL: http://stenram.blogg.se/
Postat av: mikaela

stenram: va?

2009-12-11 @ 12:30:56
URL: http://mickigan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback