lite årgångsglögg, tända ljus och

075f2078e100b93fc942b8f48ba042f6.png

lite årgångsglögg, tända ljus och scrubs. Tragiskt enligt vissa, toppen för mig! :)


fint va? :)

0ad90cf12017855323c089c17d8739fb.png

fint va? :)


nu då?

ska väl ta tag i nästa steg på dagens att göra lista, är dock inte riktigt säker på vad det är. Eller, det är ju att plugga inför tentan imorn, men just nu känns det lite som att jag har kört fast, liksom fått för mig att det jag kan det kan jag och att det är svårt att få in det där sista i hjärnan. Men, ska inte ge upp och sluta plugga för det, har bara lite svårt att komma igång igen, måste göra det lite konstruktivt på något sätt känner jag. Plugga konstruktivt, kan man göra det? Effektivt kanske är ordet jag söker...

Helgen var för övrigt mycket bra på de flesta sätt. Julknytis hos Stenram och Lillan i fredags, mycket trevligt och gott och allt sånt! I lördags var det fortetjobb som gällde först,  lugnt som fasen, så jag fick sätta mitt första minnesmärke därborta och målade rosa toalettsymboler. Jag är nöjd! :) På kvällen var det dags för festligheter igen, hos Camilla och Hanna som hade 50-årsfest, en mycket trevlig tillställning det också. Efter en ganska lång förfest åkte vi ner till Pitchers för en öl och eftersom Jens var med blev det efterfest... haha, stackars Jens... Framåt åtta på morgon vinglade jag, Ida och Jeppe hemåt i pudret (jo, jag lovar att det var blötsnö i stan!) och klarade av årets första snöängel. Mycket fint helt enkelt! Gårdagen var kanske med all rätt en aning seg.

Idag är en bra dag, för idag ska jag åka till Arlanda och hämta hem Gurra. Så idag har jag röjt undan lite här, så att lägenheten är tillräckligt anständig för sällskap.

Nej, nu ska jag ta tag i det där studerandet, tenta imorn som jag har tjatat om i flera veckor och på eftermiddagen ska vi ventilera uppsatser. Lite dryg dag, men ska bli skönt när den är över!

ibland älskar jag verkligen sverig

4c947c9bae0c84d70bb389047d40ad47.png

ibland älskar jag verkligen sverige!


älskar att min utsikt ser ut såhär

0-335260e2929bac7055f2be45aef7a3be.png

älskar att min utsikt ser ut såhär nu!


om att ljuga för sig själv

"jag har ju i alla fall dokumentet uppe". Mjo, har suttit vid datorn nu nästan hela eftermiddagen, med min uppgift i forskningsmetoden öppnat, men liksom inte kommit någon vart alls. Mest strösurfat, funderat lite över vad jag ska äta resten av pengarna, fyllt iPoden med lite ny musik och sånt. Lite har jag plitat ner, men inte är det mycket. Kanske får lägga ner det här forskningsprojektet för idag och sätta tänderna i lite annat istället.

Just nu är jag mest bara glad över att det har kommit en massa snö idag och att den 21a kommer närmare med stormsteg... :) Sjukt mysigt med all denna snö, jag hoppas, hoppas verkligen att väderprognoserna är tillförlitliga och att det faktiskt kommer att vara kallt ända fram till jul!

Ikväll ska jag träna, ser fram emot det, har varit dåligt på den fronten den senaste veckan (som i de senaste 7 dagarna, jag vet att veckan just börjat). Har i övrigt en rätt bra vecka framför mig, ikväll ska jag hem till Ida och kanske dricka lite glögg, eller bara vara. Imorn blir det plugg hela dagen och sen är det premiär av
Plötsligt igen, hehe, ska bli skoj. :) fortetjobb fredag och lördag, fredagskvällen består av julknytis, ska bli mycket trevligt!

Det här blev ju inte så överdrivet långt, yes! :)

Woho! :)

0-354613a05b6fff2c88a8bd5ebd906c06.png

Woho! :)


Nu jävlar

idag ska jag studera, på riktigt! Innan pluggstart måste man ju såklart läsa några bloggar, hrm... Fastnade för det här inlägget på Alex Schulmans blogg. Grymt välformulerat tycker jag! 

Såg på nyhetsmorgon en stund imorse och där berättades att nu kommer kylan och att den kommer att stanna kvar ända till jul. Finns en stor chans för en vit jul, jag håller tummarna stenhårt!

I övrigt så hade jag en jäkligt rolig helg, i fredags blev det fika hos Lillan och Stenram, sen lite vin och en snabbvisit på Kåren innan de stängde. Efter det efterfest och i säng vid åtta... haha. Sen hade jag en skön bakisdag med Jens med pizza (rånade myntburken) och skräpfilm. På kvällen cyklade jag hem till Tina och Wille och kikade på en riktig film, Blue Velvet. Skum och bra, precis som det ska vara med Lynch. :)

Idag är det 7 dagar kvar tills jag får hämta hem Gurra igen, sweet!
Ok, nu ska jag plugga!

Just det tips på sjukt rolig sida www.felsms.com

Men nu, nu ska jag plugga!

en festlig fredag

fredag idag, en bra sådan verkar det som. Jobbar på fortet nu och jag kan gå lite tidigare så att jag hinner träna klockan sex, har inte tränat på hela veckan förutom att jag var ute och sprang i onsdags så det ska bli skönt! Sen hem och äta lite innan jag fyller magen med socker hos lillan och stenram vid åtta. Efter det tar jag med mig Fillan och Cart över till min stökiga boning och förfestar lite med dem innan det är dags att ta sig ner till Kåren. Bra upplägg känns det som! Jag insåg igår att jag inte har haft någon annan i lägenheten på flera månader, då kände jag mig så tragisk att jag var tvungen att flytta vårat planerade förfestande hos Fillan och Cart hem till mig istället! :)

Igår efter att jag jobbat upptäckte jag att någon jävla snorunge (antar jag) hade snott mina ventiler till däcken. Så jäkla irriterande, fattar verkligen inte varför man gör något sådant, vad får man ut av att veta att jag måste gå hem liksom? Inte direkt så att den/de som gjorde det får se något skoj liksom... Aja, jag promenerade ilsket hem och plockade ventilerna från cykeln jag lånat av Ida, om någon såg mig lär de ju tycka att jag är dum i huvudet, sno från sin egen granne liksom... hehe. Sen tog jag mig till Malmaberg och Park hotell och spenderade kvällen med tyskarna från skolan, angenämt!

Lite mer onödigt vetande om mitt liv kommer här: Från att jag vaknade tills för någon timma sedan hade jag ingen känsel under halva min högra fot. Är inte det märkligt?? Är bättre nu, men känns fortfarande konstigt. Någon med bra anatomikunskaper får gärna informera mig om vad detta kan ha berott på! :)

Nej, ett sista pluggryck blir det nu. Har pluggat rätt bra idag, lingvistik bara, är det som känns mest akut...

over and out.


jobbloggande

jag har lite svårt för fenomenet  i svenskan där trippelkonsonant automatiskt blir dubbelkonsonant om man gör att sammansatt ord. Egentligen borde jag säkert kunna något fint ord som beskriver det, men det kan jag inte. Jag tycker i alla fall inte om det. Tvätt-tid blir tvättid, som att det tredje t:et inte betyder något... Det är nog något fel på mig, men det kryper lite i kroppen varje gång jag måste skriva ett sånt ord... Jag tycker ju inte att det borde vara tvätttid heller, ser ju jätteknasigt ut såklart... Sådär, nu har jag tagit säkert 30 sekunder av eran tid med mitt svammel, haha.

Idag jobbar jag på fortet och försöker plugga lite samtidigt. Pluggandet gick ganska bra en liten stund men sen kom jag av mig, känner mig lite rastlös på något vis. Har en hel del att göra, men inte så galet bråttom. Mest så att om jag gör så mycket som möjligt den närmaste veckan så får jag mer ledigt under jul och nyår. Det jag är mest nervös över är att jag ska skriva en tenta den 22a som avgör om jag får plugga nästa termin eller inte, känns otroligt tungt om jag inte skulle fixa den. Är lite bitter över att jag inte lyckades skriva den i våras faktiskt, tror att jag nog skulle klarat den då, men nu är det ju ett tag sen man hade det aktuellt och rätt mycket som ska in på en och en halv vecka. Tur att det är roligt i alla fall... :) Engelsk lingvistik, som matte fast med språk... hehe

Ikväll ska jag, om jag får tag på ett telefonnummer till rätt person, träffa de jag pluggat med under hösten och dricka några öl. Ska bli trevligt. De åker hem imorn, känns konstigt faktiskt, att träffa folk varje dag under ett halvår och sen aldrig mer... Men men, är ju ungefär som en vanlig termin på lärarprogrammet även om man inte tänker på det när folk bor kvar i stan (eller E-tuna)...

Just nu är både lördag och söndag helt tomma på saker att göra. Jag hoppas att det betyder att jag kommer att få lite plugg gjort. Vore ju trevligt med lite socialiserande av något slag också, får se hur det blir med den saken. Är ju lucia också, man kanske för första gången på typ 15 år ta och titta på luciafirandet på tv. Storslagna planer! :)

Imorn blir det jobb på fortet hela dagen igen, sen förhoppningsvis lite träning och sen fika hos Camilla och Stenram. (Är svårt med den här nya trenden med att säga folks namn istället för smeknamnet, vissa får faktiskt ta och behålla sina ett tag om jag ska klara den här övergången)

Kanske dags att avrunda igen då för att få behålla de läsare jag faktiskt har.


värsta husmanskosten...

636c1e80c43433df53360222f00ced43.png

värsta husmanskosten...


en klagan...

bah... har varit så himla trött de senaste dagarna. Började i lördags, men det var inte så konstigt egentligen, sov inte så mycket mellan fredag och lördag. Men sen har det liksom inte släppt. Jag var helt slut och sov typ hela dagen igår, och idag sov jag två och en halv timma på eftermiddagen efter skolan och missade träningen. Och så har jag ett konstigt sug hela tiden, inte riktigt hungrig men sugen på att äta och känns som att jag liksom aldrig blir riktigt mätt... Jaja... är väl någonslags hemtentaångest eller nåt...

Har min sista lektion på onsdag och sen har jag tre uppsatser/hemtentor/PM (vad man nu vill kalla det) som ska in under de närmsta veckorna. Jag har dock inte blivit tillräckligt stressad för att få eld i baken än. Hade tenta idag också ja, en muntlig tenta som innehöll en diskussion och en presentation och läraren var så nöjd och sa att alla skulle få VG, haha... alltid nåt... Har börjat plugga lite inför en resttenta som jag antar att jag ska skriva också om några veckor, för om jag inte klarar den får jag inte läsa min nästa termin, lite surt. Jag glömde att anmäla mig till den i våras och hade börjat jobba tror jag när omtentan var. Sådärja, om någon var intresserad av min skolgång så har ni sammanfattningen av dagsläget där... haha, oerhört intressant läsning antar jag... :)

Ett annat intressant ämne som jag också kan prata mig varm om just nu är ekonomi. Min ser bedrövlig ut. Men jag tror att jag har lagt upp någon form av fungerande budget. Var och handlade en massa  mat med mor min igår och borde inte behöva handla särskilt mycket alls mer den här månaden, förhoppningsvis. Eftersom det är så dålig service på läsarkretsen så var jag tvungen att själv kolla upp när man får pengar nästa gång, och för den som vill veta så är det den 23/12. Det betyder att jag kan skjuta upp lite saker tills dess, yes, framtidens problem istället! :)

haha

vissa vill ha fyllelås på mobilen för att de skickar pinsamma mess till gamla ligg och nya flörtar, jag skulle behöva blockera mobilbloggning efter ett visst antal enheter... Haha, gårdagens senaste tror jag inspirerades av alla fjortisar som åmar sig i toalettspegeln och lägger upp på sina bloggar, tyckte att en äkta toabloggning var på sin plats, tydligen... Fegt att radera tycker jag och inlägget får vara kvar!

Återigen sitter jag nu på fortet och funderar över varför jag inte prioriterar min sömn bättre vissa dagar, fast det var ju trots allt en trevlig kväll och då får man väl ta smällen helt enkelt. Satt hemma länge och velade mellan att spendera kvällen hemma i lugn och ro eller ta sig ut ur lägenheten och roa sig med öldrickande. Beslutet blev till slut öldrickande. Först hos Mårten, sen på Kåren en snabbis och sen hos Gran och Malin (får man säga generalen?) Helt plötsligt var klockan sådär mycket igen, men som sagt, var en trevlig kväll. Så var det det där med kön igen då... Funderar lite på hur jag ska formulera mig utan att trampa på ömma tår, men jag tror att jag helt enkelt struntar i att basunera ut min ståndpunkt i frågan just nu. Jag tror att vi till slut enades om att inte enas :)

Nu till nåt helt annat, för några nätter sedan drömde jag att jag och Alex Schulman hängde, det var en mycket märklig dröm. Jag tror att jag har blivit för engagerad i de för mig okända människors bloggar jag läser när jag har lite tid över. (herregud vilken mening, jag ber om ursäkt men orkar inte formulera om den)

Den här veckan har minst sagt varit lite upp och ner på olika sätt. Men snart är det den 21a och det ser jag fram emot! :)

Jag har också insett att min ekonomi just nu är sjukt dåligt planerad, linsinköp och nytt gymkort samma månad som man ska köpa en julklapp eller två går inte riktigt ihop. Kan vara bra med lite mat i magen också. När får man pengar igen? Får man CSN någon dag innan jul som det brukar vara med lönen den här månaden? Någon som vet, eller måste jag krångla mig in på mina sidor på CSNs hemsida?

Nej, nu är det nog lika bra att avrunda det här, skulle kunna bli en mindre uppsats annars...


jag propsar för fler äkta toalettp

2a0fc8deaaed4f62e2a8049b2f1a1751.png

jag propsar för fler äkta toalettpose-bilder...


blev kåren och sen hemgjord öl hos

0-58869f55de1d0878fa254b86abd8b69f.png

blev kåren och sen hemgjord öl hos gran, antagligen trevligt... :)


pynt som pynt...? :)

0-741447279d0e7a8d197be791ddeeabaf.png

pynt som pynt...? :)


för det första: Yes! För det andra

0-19c08e17daacafa8e5669f32873b19c3.png

för det första: Yes! För det andra: suger lite att ha nerförsbacke till skolan när växlarna frusit fast på ettan!


en sabla röra...

hade någon form av inspiration till bloggning, men jag tappade bort den... har varit en sjukt seg dag idag... har typ varit irriterad hela dagen... tänk vad en dag av seminarium kan göra med en! Hade tänkt att jag skulle träna under kvällen, men var sjukt trött när jag kom hem från skolan och la mig ner i sängen en sväng och somnade. Vaknade och var på lite bättre humör men inte alls träningssugen, nya tag imorn istället! Kvällen har jag helt enkelt bara fördrivit, det är så himla stökigt härhemma och jag har hur mycket disk som helst men har verkligen inte orkat ta tag i det, och nu är det ju snart dags att gå och sova.

Om jag ska hoppa till något helt annat så tittade jag igenom bilder från en nyårsfest som precis som årets spenderades i en lokal. Närmare bestämt på Viksäng, den festen var en aning trashigare  än vad årets kommer bli kanske man kan sammanfatta det som... hahaha... (eller ja, vill minnas att kvällen slutade tungt som fan, men det syns ju inte på bilderna)

Och appropå det blir jag lite trött på att jag alltför ofta ska hålla på och berätta saker om min bakgrund för folk som antagligen inte alls vill veta, men har svårt att vända om och hålla tyst ibland... Och tänker att folk får hantera det bäst de vill, men det är ju inte riktigt schysst ändå att tvinga folk att lyssna snällt... Vem fan bryr sig liksom??? Kanske helt enkelt tyder på att det finns något form av behov av att snacka av sig ibland ändå, trots att jag i alla år hävdat att jag inte behöver det... Jaja, är ju som man brukar säga historia, men ber härmed om ursäkt i förväg om jag skapar blödande trumhinnor på nån i framtiden...

När jag ändå håller på och ber om ursäkt kan jag passa på att be om ursäkt för allt mitt jävla tjat om min jävla mage i tid och otid. Vet att det om nåt börjar bli tröttsamt, men oftast slinker det bara ur mig utan att jag tänker mig för, men jag jobbar på att kontrollera mig! :)

Jaja, nu får det vara nog med ursäktande, nu vill jag att "alla" (som att det vore en miljon liksom) som läser den här bloggen passar på och hålla tummarna för mig, både ni som vet varför och ni som inte har en aning! :)
/tack på förhud!